Lieve Yara #2

Lieve Yara,

Er is alweer bijna een dag voorbij met jou in ons leven. En iedere dag lijk je weer groter en mooier te worden. Mama kan zich eigenlijk niet meer voorstellen dat jij er niet zou zijn.

Zij was vaak onzeker en bang toen jij nog in haar buik zat. Mama was voor haar gevoel met veel te veel andere (negatieve) dingen bezig in die negen maanden dat wij samen waren. Mama was heel erg bang dat jij dit allemaal opmerkte en daardoor niet goed kon groeien en/of ontwikkelen. Ook was zij bang dat jij haar dit allemaal kwalijk zou nemen en haar niet lief zou vinden.

Mama wil graag sorry tegen jou zeggen.
Sorry dat jij vaak in een harde buik moest wonen als mama zich te druk maakte.
Sorry dat mama sommige dagen geen contact met jou kreeg, ondanks dat jij haar duidelijk liet voelen dat jij er ook was.
Sorry dat mama nooit hardop tegen jou kon praten.
Sorry dat mama niet altijd blij kon zijn met jou in haar buik.

Mama denkt vaak terug aan die tijd en wenst soms dat zij de tijd terug kon draaien zodat zij jouw schopjes weer kan voelen. Ze zou dan gezellig tegen jou kletsen en jou vertellen hoe blij ze is dat jij er bent.

Inmiddels weet mama waarom zij zich zo voelde zoals zij toen deed. Mama was depressief. En dat is zij nu nog steeds. Maar je moet weten dat mama er hard aan werkt om beter te worden. Ook wil zij jou laten weten dat zij niet depressief is omdat jij er bent. Integendeel zelfs. Want jij, lieve Yara, hebt mama in laten zien dat zij zo niet verder wil leven en jij houdt haar iedere dag een spiegel voor. Deze spiegel heeft zij nodig om te herstellen van de depressie.

Mama weet ook dat jij het haar niet verwijt dat het zo is gelopen. Dit voelt zij diep van binnen heel goed. En nu is het tijd dat zij het zichzelf niet meer gaat verwijten. Daarom schrijft zij dit nu aan jou, zodat jij haar hieraan kan helpen herinneren.

Mama had zichzelf wijsgemaakt dat zij na jouw geboorte ook niet van jou zou kunnen genieten en een slechte moeder zou zijn. Mama is dan ook heel erg trots dat zij deze negatieve gedachtes heeft losgelaten. Iedere dag voelt zij de band met jou sterker worden. Ook als jij niet in haar buurt bent en zij heel hard aan jou denkt, dan voelt zij jouw energie en verbondenheid. Het lijkt dan net alsof je weer in haar buik woont, maar dan zonder de dikke buik en alle andere ongemakken. Door dit gevoel vertrouwt zij weer op zichzelf en kan zij jou alle liefde geven die jij van haar nodig hebt. En deze liefde verdien jij, kleine meid!

Mama houdt van jou! ♥

Kusjes,

Mama

1 thought on “Lieve Yara #2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *