Lieve Yara #1

Lieve Yara,

Op dit moment lig jij heerlijk te slapen in jouw bedje. Mama heeft jou naar bed gebracht na ons vaste avondritueel: pyjama aan, flesje drinken, knuffelen, Nijntje lezen en een liedje zingen. En hoe valser mama zingt, hoe blijer jij wordt (gelukkig maar :-)).

Jou naar bed brengen is mama’s vaste geluksmomentje van de dag. Ze geniet ervan om te zien dat jij iedere dag weer opnieuw blij wordt van jouw Nijntje boek, ook al is het verhaaltje hetzelfde. Of om te zien hoe je met jouw enthousiaste, wild zwaaiende armpjes en beentjes keer op keer het lakentje van je af schopt. Je hebt de grootste lol.

En als je eenmaal klaar bent om te gaan slapen, dan fluistert mama jou in dat ze heel veel van je houdt en dat je altijd mag huilen als je iets nodig hebt. Je luistert aandachtig en je oogjes vallen al langzaam dicht. Iedere avond als mama daarna jouw kamertje uitgaat, voelt zij zich weer iets sterker en groeit haar zelfvertrouwen.

Dit zelfvertrouwen heeft zij nodig om weer beter te worden. Mama voelt zich op dit moment namelijk niet zo goed en twijfelt veel aan zichzelf. Zij wil dolgraag beter worden zodat ze jou, papa en zichzelf meer liefde en aandacht kan geven. Het heeft even tijd nodig maar het gaat mama lukken, echt waar.

Een kwartiertje nadat mama jou op bed heeft gelegd komt zij altijd nog een keer kijken of je niet op je speentje ligt te slapen, of dat je je knuffelschaap niet door heel het bed hebt gegooid. Meestal lig jij al heerlijk in dromenland, tevreden met je handjes boven je hoofd. Mama geeft jou dan altijd nog een extra kus en op dat moment beseft ze zich, iedere dag weer opnieuw, hoe veel ze van jou houdt.

Slaap lekker, kleine meid.

Kusjes,

Mama

2 thoughts on “Lieve Yara #1

  1. Prachtig dat ze altijd mag huilen als ze je nodig heeft! Want nodig heeft ze je zeker meis! Je bent een kanjer! Geweldig dat je hier over schrijft!

  2. Heel dapper dat je dit deelt met andere! Een depressie is niets om je voor te schamen en overkomt helaas heel veel mensen. Ik wens je heel veel kracht toe. Probeer te genieten van de kleine dingen in je leven. X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *