It takes both rain and sunshine to create a rainbow

Inderdaad. Je hebt zowel regen als zon nodig om een regenboog te creëren.

Zo werkt dat ook met een depressie. Er zijn dagen dat het alleen maar regent, maar ook dagen dat de zon zich vaker laat zien. Vandaag is gelukkig zo een dag.

Vandaag lijkt het alsof ik wakker word uit een diepe winterslaap. Wat me opvalt is dat de bomen opeens in bloei staan. Ik hoor weer vogels fluiten en eendjes kwaken. Ik ruik de geur van de natuur en de zon voelt heerlijk warm aan. Opeens krijg ik kippenvel en de rillingen lopen over mijn rug. Maar dit keer voelt het anders, niet negatief. Ik merk zelfs dat het emoties bij me oproept. Blijdschap, rust, geluk?

Een fractie van een seconde twijfel ik aan mezelf. Voel ik dit wel echt? Is dit niet gewoon een droom? Maar mijn intuïtie overtuigt me: ik voel me vandaag beter. Beter dan gisteren, beter dan vorige week. Beter dan ik me überhaupt kan herinneren.

Ik weet dat ik nog niet volledig ben hersteld en dat er zeker nog dagen gaan komen dat ik weer in een diepe winterslaap terecht kom. Maar dat is oké. Vandaag mag ik genieten van deze positieve gevoelens. Genieten in het moment, niet terugkijkend naar gisteren of verderkijkend naar morgen. Gewoon in het hier en nu.

Terwijl ik dit schrijf zit ik aan de waterkant in het bos. Om mij heen hoor ik de vogels fluiten. Twee eenden zwemmen gezellig voor me langs. Af en toe komt er een nieuwsgierige hond langs huppelen om te kijken wat ik aan het doen ben. Mensen fietsen langs maar ik stoor mij er niet aan.

Het enige wat me nu interesseert is de rust die ik ervaar. Eindelijk heb ik even geen strijd met mezelf. Sterker nog, ik vind het best gezellig zo met mezelf..

De zon verdwijnt na een tijdje langzaam achter de bomen en dan besef ik het me pas.

Vandaag ben ik een stapjer dichterbij mijn regenboog gekomen!

5 thoughts on “It takes both rain and sunshine to create a rainbow

  1. Wat een bijzondere schoondochter heb ik toch! Hoe jij je gevoelens verwoorden kan. Het gevoel kreeg ik, maar jij geeft het woorden aan!

  2. Mooi geschreven!! Heel herkenbaar! Heerlijk in het bos! Je bent altijd welkom om mee te wandelen of koffie te drinken, ben er vaak genoeg met de hond! X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *